2009. március 8., vasárnap

Tejszínes csirkecomb párolt zöldséggel


Ma a csirkecombokból csináltam ebédet ,tejszínesen.A megmosott csirkecombokat
először fűszersóval megszórtam,majd a jénaiba öntöttem kis olíva olajat, és erre
kerültek rá.Kb.20 percig így is maradtak, addig megpucoltam a sárgarépát.
Utána a tejszínt elkevertem , ráöntöttem és hideg sütőbe tettem, 5 perc múlva
közepesre vettem le a lángot.A fagyasztóból kivettem a bimbóskelt és a kukoricát.A zöldségeket előkészítettem a zöldség párolóba,víz ugye csak az alján hogy ne érjen hozzá,és én rétegenként lazán megsózom,különben íztelennek érzem. 15 dkg sajtot lereszeltem...
Azért főztem hozzá egy fél bögre rizst is a szokásos módon, mint a tésztát kifőzzük , a vízbe só , és babérlevél kerül.
Kb. 40 perc múlva kivettem a csirkecombokat és rászórtam a reszelt sajtot.
Tálaláskor szórtam rá egy kis szárított petrezselyem zöldet,és egy kevés őrölt
borsot.
Nekem tetszett a mai ebéd.

Nincsenek megjegyzések: