2009. június 6., szombat

Csak egyszerűen,sztrapacska

Ma is dolgoztam nappal,úgyhogy egyszerű vacsorát csináltam: Sztrapacskát.
Megpucoltam és a kis lukú reszelőn lereszelgettem kb.1 kg krumplit(tavalyi),
kevertem hozzá 2 ek. langyos zsírt, 2 egész tojást , és kb. 30-35 dkg lisztet.
Olyan sűrű galuska tésztát kell kapni belőle, forró sós vízben kifőztem, úgy ,
hogy vizes deszkáról szaggattam bele a forrásban lévő vízbe. Vagy három
szelet füstölt szalonnát kockára vágtam,ropogósra sütöttem, ennek a zsírjára szedtem ki a sztrapacskákat.Juhtúrót morzsoltam rá , és már kész is volt.
  • át lehet sütni sütőben annyira ,hogy megpókhálósodjon rajta a túró
  • lehet enni tejföllel is


2 megjegyzés:

Tyria írta...

Kis lukú reszelőn lereszelni l kg krumplit, ez az amibe bele se merek fogni!

Lonczy írta...

Értem a problémát , de sajnos a robotgépnek túl nagy a reszelője, muszáj kézzel.Én egyébként szeretem , egyszerű étel , a nagymamám tudta nagyom jól csinálni.